18 juli 2019

Aldrig ge upp

Allmänt

Varför ska man inte ge upp?

Livet går emot oss allt för ofta eller hur? Låt oss se hur många gånger tänker inte du "Jag orkar inte mer" och "det räcker nu". Vi är alltså beredda att ge upp allt för många gånger. Men tänk såhär om allt alltid var så enkelt, så skulle alla lyckas med precis allt. Och det hade inte vart så bra eller hur? Det vill säga att motstånd ibland faktiskt kan vara den bästa drivkraft för att man inte ska ge upp.

Vi gör en liten lista som kanske kan motivera dig till att inte ge upp:

1. Ge inte upp bara för att något känns svårare än du trodde, jag vet nu tänker du och varför inte då? Om du tänker efter så är svaret väldigt enkelt för såhär är det, om du vill något tillräckligt mycket så kommer du också alltid att lyckas med det. Så enkelt är det faktiskt. Det inebär ju också givetvis att om du misslyckas beror det oftast på att du inte vill något tilräckligt mycket.

2. Ge inte upp bara för att ingen tror på dig det finns inget lättare än att bara ge upp eller hur? Och det är jobbigt att fortsätta kämpa om ingen annan än du själv tror på dig. Men helt ärligt det spelar ingen roll om det bara finns en person som tror på dig - och den personen är du. För ingenting är omöjligt. Allt är fullt möjligt tills någon överbevisat omgivnigen och faktiskt gjort det möjligt.

3. Skillnaden mellan att misslyckas och att lyckas kan vara att göra saker annorlunda. För det är först när du gör fel som du får möjlighet att prova ett nytt sätt att kunna hantera en uppgift på. Det innebär att du aldrig kan göra något rätt, förrens du faktiskt gjort det fel. För om viljan är tillräckligt stark, så kan du också hitta det mod, den tid och den energi som krävs för att du faktiskt ska lyckas nå ett mål.

4. Var beredd på att förlora något för att vinna något annat, tycker du att det låter konstigt? Det gör inte jag för allt har sitt pris och du får alltid det du förtjänar eller hur? Det vill säga att du får exakt vad du är beredd att betala för i form av tid, fokus och ansträngning. I sin tur innebär det att för att vinna något måste du också vara beredd att offra något annat - det kan vara tid. sömn eller socialt umgänge. Det innebär att det faktiskt är upp till dig själv att bestämma vad som är värt att offra för att du ska nå dit du vill. Du förlorar aldrig något för att att du väljer att ge upp en sak utan för att du väljer att vinna något annat.

Det är faktiskt så att dom flesta ger upp precis innan dom har nåt sitt mål, man intalar sig att man inte orkar mer och visst är det då precis exakt i det ögonblicket som du känner att du ska ge upp det som du är hårsmån från att lyckas med. Men vet du vad det är då du behöver bita ihop och göra ett sista ryck. Slutsatsen blev alltså att det inte går att skapa eller göra något nytt förrens du först har misslyckats. Och nej att misslykas är inte samma sak som att ge upp, men att ge upp är samma sak som att misslyckas

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress